خلاقیت

خلاقیت یعنی چه؟

 خلاقیت ، مولود هنر خداوند و هنر مولود خلاقیت انسان است . ذهن خلاق معتقد است : داشتن یک سیب کال بهتر از نداشتن هیچ سیب رسیده است .

این جملات به خوبی نشان می دهد  که خلاقیت امر بزرگی است و نیاز به نوعی ریسک دارد .بسیاری از دانشمندان و هنرمندان این صفت بارز را داشته اند. تا توانسته اند اثری بینظیر خلق نمایند.

 همیشه نباید واژه ها را در زمین جستجو کنیم ، گاهی شعر مستقیماً از سقف ملکوت چکه می‌کند .این یک حقیقت است که بسیاری از شاعران مخترع و ریاضی دان و دانشمند بوده اند .

بارزترین شاعر دانشمند حکیم عمر خیام است  .

 گاهی در زندگی هیچ تفریحی جذاب تر از تماشای دویدن قلم بر روی کاغذ نیست . آسمان متعلق به کسی است که پنجره اش را به سوی آن باز می کند .

تنها جهان بینی خلاق به ما می گوید که چرا شعر ناتمام شاعر آماتور می تواند ناب ترین شعر جهان باشد .این روزها همه به این که اشعار کوتاه یک شاعر آماتور مانند خیام می تواند جاهنی دیگر را برای قرنها بعد از خود ترسیم نماید.

این سوال همیشه هست که اگر خیام نمی سرود دیدگاه خود را چه می شد؟ خالق بزرگ خلاقیت به ما اعطا کرده است ، پیشکش ما نیز به او به کار بردن آن خلاقیت است .

خلاقیت ذاتی است یا اکتسابی 

 ذهنی که خلاق تربیت می شود ، با گوش می‌بیند و باچشم می‌شنود . باید بپذیریم که قسمت عمده خلاقیت بسته به محیط رشد و زندگی ما دارد.

داشتن استعداد ذاتی می تواند سرعت پیشرفت ما را بالا ببرد .نبوغ ، جزء بدیهی کمالی است که برای ما مقرر شده و البته حادثه‌ای است که می‌تواند به تعداد همه‌ی انسانها تکرار شود .اما بسیاری از مخترعین بزرگ مانند ادیسون حتی در دوران تحصیل استعداد خاصی نداشتند .اما با تلاش و پشتکار توانستند آن را جبران نمایند و بشریت را به سوی تمدنی نوین هدایت کنند .

چه کسانی خلاق هستند؟

خلاقیت فقط این نیست که برای سوالات کهن ، پاسخ‌های نو بیابیم بلکه باید پاسخ های کهن را با طرح سوالات نو تلنگر بزنیم .باید گفت زندگی یک دوره‌ی کارآموزی است که در آن آفریدن را از خالق خود می‌آموزیم و تجربه می‌کنیم . وقتی قرار است خلاق باشیم ، می‌آموزیم آخرین حرکت قلم مو روی بوم ، به معنای پایان تابلو نیست بلکه به این مفهوم است که به زودی اثر دیگری آغاز خواهد شد .

 عرق‌ریزی ذهن در وضعیت‌های پیچیده و مبهم ، روزنه های تفکر خلاق را باز می‌کند . باید بیاموزیم که در مورد ایده‌های نوی خود صحبت کنیم ، ذهن خلاق همیشه با صدای بلند کار می‌کند .

 بر اساس جهان بینی خلاق ، جاودانگی یعنی اینکه اگر رفتنمان را از آمدنمان کم کنیم ، جواب بزرگتر از صفر شود . بسیاری از اوقات این مهم است که در سیلان خلاقیت غوطه بخوریم و شناور باشیم . قرار نیست همه‌ی صدفها مروارید داشته باشند .

چشم خلاق ، چشمی است که زیبایی ها را می‌چشد .
خلاقیت همیشه با نوعی تولید همراه است اما هر تولیدی خلاقانه نیست .

ـ اشتباه کردن خواص زیادی دارد ، اما مهمترین خاصیت آن این است که به ما می‌گوید کجا به دنبال جواب صحیح نگردیم .

ـ اینکه احساس کنیم فاقد خلاقیت هستیم تنها یک باور اشتباه اما اصلاح پذیر است . فاجعه زمانی آغاز می شود که به این نتیجه برسیم بدون خلاقیت هم زندگی امکان پذیر است .

چطور خلاق شویم ؟

قبل از هرکاری باید بدانی که تو نیز خلاقی و این موهبتی است که در ذات توست . باید بگردی و استعداد خلاق خود را بیابی .این ربطی به سن و سال تو ندارد . خلاقیت هرگز نمی‌میرد ، زیرا با فلسفه‌ی وجودی‌اش تضاد پیدا می کند ، اما ممکن است به حالت اغماء برود آنهم برای تمام عمر .

اگر می خواهی خلاق باشی ابتدا باید ایده هایت را بنویسی . نوشتن ، موتور ایده یابی و ایده یابی موتور خلاقیت است .

دوم : قضاوت زودهنگام در مورد ایده‌های نو ، انتقادی بی موقع و سنجشی ناعادلانه است که خلاقیت را پژمرده می سازد .

سوم باید ایمان داشته باشی ، چنانچه تمام منابع درونی خود را به کار بگیریم و هشیارانه خلق کنیم ، خواسته یا ناخواسته دستهای نامرئی دیگری را به یاری طلبیده‌ایم . بودن ، بدون جای پا ، مثل نبودن است .

راه خاص تو

مابقی راه را باید تنها بروی ، زیرا هیچ دو انسان شبیه هم نیستند که استعدادشان شبیه هم باشد . باید راه خودت را پیدا کنی . راه مخصوص خودت …

    نام شما (الزامی) [deep blue]

    4 پاسخ

    یک دیدگاه بنویسید

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند